Spiritul de echipa, ridicat la rang de performanta. Catena Racing Team – cel mai valoros club sportiv al unei companii din Romania
Pentru multi, „depasirea propriilor limite” este doar o expresie. Pentru altii, insa, inseamna pasiune, reprezinta un reper sau chiar un mod de viata ori pur si simplu placerea de face fata unor noi si noi provocari. Este ceea ce-i ghideaza, de fapt, pe membrii clubului Catena Racing Team – cel mai numeros club polisportiv al unei companii din Romania.
Sportul practicat organizat in cadrul marilor companii nu este un concept foarte nou, dar este inca putin dezvoltat si mai ales mediatizat in Romania. Dincolo de efectele benefice asupra sanatatii celor care il practica, sportul corporatist – asa cum este denumit – are in primul rand rolul de a dezvolta si consolida spiritul de echipa, pe de o parte, si pe cel competitional, pe de alta parte. Totul insa in limita fairplay-ului pe care il presupune practicarea oricarui sport. Pe langa experienta in acest domeniu, importat „din afara” de multinationalele venite sa investeasca in Romania, tot mai multe companii romanesti au inteles importanta sportului organizat la locul de munca, necesitatea existentei unui mecanism care sa coaguleze echipe, sa creeze strategii, sa creasca motivatia si sa incurajeze performanta – atat cea individuala, cat mai ales cea de echipa. Sportul dezvolta nu doar muschii, dar mai ales caractere. Sportul intareste organismul, dar mai ales spiritul. Sportul creaza competitie, dar mai ales munca in echipa. Iar Catena, liderul retailului farmaceutic din Romania si una dintre cele mai mari companii antreprenoriale autohtone a inteles asta.
Unul dintre principalele obiective ale Catena este acela de a contribui la sanatatea romanilor inclusiv prin promovarea unui stil de viata sanatos. Iar acest stil de viata presupune miscare si practicarea unui sport. Fara sa fie neaparat vorba de un sport de performanta, ci de mentinerea sanatatii si de obtinerea performantei din sport.
Iar pentru Catena si echipa sa, aceasta nu a insemnat doar o teorie, ci un indemn pus in practica. Mai ales ca unde in alta parte mai poate fi intalnit cu adevarat spiritul de echipa, daca nu in sport? „Nu doar il sustii, ci il si practici!” – a fost indemnul de la care a pornit proiectul Catena Racing Team, la initiativa vicepresedintelui grupului Fildas-Catena, doctor farmacist Radu George. Acest proiect a fost demarat ca o extensie a conceptului de sanatate prin sport si de asociere a brandului cu practicarea miscarii in aer liber.
Lansata oficial in urma cu 3 ani, pe 6 septembrie 2014, cu ocazia unei curse de Mountain Bike, CATENA RACING TEAM este o echipa polisportiva formata exclusiv din angajati si colaboratori ai firmelor Catena, Fildas si Tonica Group, cu totii pasionati de sport si de miscare in aer liber. Este cel mai mare club sportiv al unei companii private din Romania, cu peste 1.000 de membri activi in prezent. Iar cum brandul Catena inseamna munca unei echipe cu adevarat unite, succesul in sport nu avea cum sa se lase asteptat. Catena Racing Team promoveaza, in primul rand, valorile dupa care se ghideaza intreaga echipa a grupului Catena-Fildas: multa ambitie, respect si o colaborare excelenta intre membri pentru atingerea obiectivelor.
In cei putin peste trei ani de activitate, palmaresul Catena Racing Team este unul impresionant: peste 220 de podiumuri: 61 medalii aur, 85 medalii argint si 75 medalii bronz. in plus, pe langa competitiile intercluburi la care participa, Catena Racing Team a dezvoltat propriul campionat intragrup de handbal si unul de fotbal.
„La inceput a fost un vis, iar acum este o realitate. S-au implinit deja 3 ani de la prima cursa MBT. Prima cursa din viata mea si mai ales prima participare a membrilor clubului nostru la o competitie. Atunci s-a nascut ideea celui mai mare club corporatist cu un palmares uluitor. Sunt 3 ani de victorii, autodepasiri, competitii, dar mai ales de prietenie si buna dispozitie”, declara Radu George, vicepresedinte Fildas-Catena Grup si fondator al Catena Racing Team.
Povesti de succes
Catena Racing Team are o multime de povesti de succes – de la medalii si campionate castigate la depasirea unor recorduri. De fapt, cu fiecare participare, cu fiecare competitie, se scrie o poveste. Povesti despre ambitie, devotament, depasirea limitelor, determinare, efort si multa munca. Povesti despre succes, despre noi provocari, despre descoperirea de sine. Sau pur si simplu povesti despre sanatate si viata traita in armonie cu natura. Iar personajele acestor povesti sunt fiecare dintre cei peste 1.000 de membri ai Catena Racing Team, reprezentand aproape 20% din cei aproximativ 5.700 de angajati ai firmelor din cadrul grupului Fildas-Catena. Sunt insa si cateva povesti aparte, care merita spuse pe larg. Sunt oameni din Catena Racing Team care au facut din performantele lor istorie.
Campioana nationala la fotbal
Selectionata de fotbal Catena Racing Team este noua campioana a Romaniei la fotbal, ocupand locul I in liga FIFCO a Campionatului National de Fotbal Corporatist, aflat la editia a XIII-a. Catena Racing Team a castigat finala disputata cu echipa Ursus Cooler, dupa un meci antologic transat abia dupa disputarea loviturilor de departajare – scorul, la finalul timpului regulamentar, fiind de 3-3. Victoria a fost cu atat mai savurata cu cat la acest eveniment au participat 48 de echipe ale celor mai importante corporatii din Romania. Valoarea, perseverenta, daruirea si spiritul de echipa au invins si de data aceasta, echipa Catena Racing Team reusind sa castige turneul dupa ce, la editia trecuta, s-a aflat tot pe podium, ocupand locul III.
Ultimul act al competitiei a avut loc pe terenurile Complexului Sportiv Dinamo, clasamentul final al Campionatului National de Fotbal Corporatist, impartit in trei ligi, fiind urmatorul:
Liga FIFCO
Locul I: CATENA RACING TEAM
Locul II: Ursus Cooler
Locul III: Augsburg International
Aceasta a fost componenta echipei campioane: Daniel Zaharia, Andrei Vlasceanu, Catalin Oprea, Nicusor Niculae, Alexandru Niculae, Ionut Enache, Niculae Talpeanu, Mihai Prodan, Marius Aranghel, stefan Tudor, Gabriel Micu, Sorin Dumitru, Mihai Cana, Adrian Rosca, Cosmin Pascovici, Adrian Cruceana (capitan), Bogdan Patrascu (antrenor).
„Este victoria intregii echipe, expresie a spiritului de lupta care ne caracterizeaza, rezultat al eforturilor depuse si al tacticilor venite dinspre banca tehnica” – declara Adrian Cruceana, capitanul echipei campioane – economist in cadrul departamentului Financiar al Fildas Trading.
„Suntem o echipa unita, frumoasa, o echipa care a crezut in visul ei, acela de a deveni campioana, si care a luptat pentru asta. Multumesc tuturor celor care ne-au sustinut si care au avut incredere in noi!” – a declarat la randul sau Bogdan Patrascu, antrenorul echipei de fotbal Catena Racing Team.
Bogdan Patrascu este de altfel un fost fotbalist profesionist cunoscut in lumea fotbalului din Romania, dar si din Italia – unde a si jucat 10 ani.
Campionatul National de Fotbal Corporatist este cel mai important eveniment fotbalistic organizat pentru companiile din Romania si face parte din circuitul international de turnee de fotbal, ca urmare a afilierii Federatiei Romane de Sport Corporatist la forul international FIFCO – International Federation of Corporate Football, cu sediul in Montreal, Canada. Organizat din anul 2011, la acest campionat participa jucatori amatori de fotbal din marile companii din Romania. Pe langa cele trei centre din Bucuresti, Craiova si Buzau, acesta continua sa se extinda an de an. Competitia are 2 editii anuale primavara (martie – iunie) si toamna (septembrie – noiembrie), oferind astfel angajatilor companiilor posibilitatea de a juca fotbal in cadru organizat pe durata unui an intreg.
Catena Racing Team desfasoara, de altfel, si un campionat national de fotbal intern, foarte valoros si disputat, ajuns la cea de-a VI-a editie, la care participa zeci de echipe ale filialelor Catena din tara.
Acesta nu este singurul trofeu important castigat de selectionata de fotbal a Catena Racing Team. in 2015, a obtinut Locul I la Medical & Pharma Football Cup si Romanian Corporate Sports Football – editia de toamna, si locul III la Christmas Charity Cup. Anul trecut, a obtinut Locul I la Medical&Pharma Football Cup, Locul II la Romanian Corporate Sports 2016 – Football – editia de primavara si Christmas Charity Cup, si locul III la Romanian Corporate Sports 2016 – Football – editia de toamna.
De asemenea, trebuie mentionat si Locul 1 obtinut la Super Liga Companiilor, editia 2017, desfasurata la Mangalia si organizata de Liga Companiilor, dupa victoria din finala, cu 2-1, impotriva echipei ElectroFlux Craiova.
In plus, echipa de fotbal a Catena Racing Team va participa, in iunie 2018, la Campionatul Mondial de Fotbal al Companiilor, eveniment care se va desfasura in Franta.
Campioni si la tenis de masa
Valentin Chelu, Liviu Dasoveanu, Mihai Angelescu si Gabriel Zamfirescu – sunt numele celor patru membri ai Catena Racing Team si componenti ai echipei de tenis de masa. Povestea lor de succes a inceput in martie anul acesta, cand cei patru baieti au inceput sa joace in doua campionate diferite. Saptamanal, in fiecare luni si miercuri, ei au disputat meciuri foarte dificile atat la simplu, cat si la dublu in cadrul Romanian Corporate Sports la Tenis de Masa 2017 – editia de primavara, respectiv Campionatul Corporatist de Tenis de Masa, editia a III-a, cu 18 echipe inscrise, organizat de Federatia Romana de Sport Corporatist.
Prima a venit finala Romanian Corporate Sports 2017, in care Catena Racing Team a invins echipa IBM Romania cu 3 – 2, cucerind astfel Locul I si trofeul competitiei. Performanta este cu atat mai remarcabila cu cat cei 4 baieti au invins cele mai valoroase echipe care an de an isi imparteau podiumul: Coca Cola, Farmexim si IBM Romania! Iar in majoritatea meciurilor, scorurile au fost categorice: 5 – 0! A fost un meci pe care cei patru nu il vor uita niciodata.
Valentin Chelu: „A fost o competitie extrem de frumoasa si de echilibrata, in care cel putin patru companii puteau emite pretentii la titlu si ma refer la primele trei clasate in editiile anterioare (Coca Cola, Farmexim si IBM Romania).”
Liviu Dasoveanu: „Eu lucrez in Bucuresti la Depozitul Otopeni 24 pe departamentul de reclamatii. A fost un turneu destul de dificil, avand in vedere valoarea ridicata a participantilor. Am tratat fiecare meci cu seriozitate, iar in marea finala ne-am montat foarte bine, mai ales la scorul 2-2, unde am fost obligati sa facem diferenta la dublu si sa obtinem 3-2.”
Mihai Angelescu: „Eu sunt proaspat venit in familia Catena – din luna martie a acestui an si fac parte din Departamentul IT software. Ma bucur foarte mult ca am reusit sa castigam la capatul unui meci cu multa tensiune si al unui turneu cu rezultate neasteptate si rasturnari de situatie.”
Gabriel Zamfirescu: „Da, suntem campioni!! Am fost protagonistii celui mai frumos moment din istoria Campionatelor de Tenis de Masa Corporatist: victoria cu 3 – 2 impotriva favoritilor competitiei, IBM Romania. Acest vis a devenit realitate si datorita sustinerii neconditionate a colegilor mei din Catena Racing Team, carora le multumesc foarte mult, si nu in ultimul rand conducerii Catena – Fildas, in special domnului Radu George, presedintele Catena Racing Team.”
in aceeasi saptamana au ajuns si in finala Campionatului Corporatist de Tenis de Masa, unde au intalnit echipa Vodafone Romania. Cei 4 s-au dovedit si de aceasta data invincibili, invingand, dupa un meci fara mari emotii, cu 5 – 2.
Campioana nationala fara drept de apel, Catena Racing Team s-a calificat si la turneul final al Campionatului European al Companiilor din Belgia, fiind, de altfel, singura reprezentanta a Romaniei la acest turneu. Echipa a facut o figura extrem de frumoasa, dupa ce s-a clasat pe locul al doilea in grupa sa preliminara, dupa Porsche, dar inaintea unor echipe cu mult mai multa experienta, precum Allianz Germania, Daimler Mercedes Germania si Decathlon Franta.
Catena a fost prima echipa pe care Federatia Romana de Sport Corporatist a trimis-o la un Campionat European al Companiilor, la care au participat 22 de tari cu peste 5.000 de concurenti, la 23 de discipline sportive – tenis de masa, fotbal, golf, minigolf, baschet, handbal, tenis de camp etc.
Regele apelor
inotatorul Paul Georgescu este unul dintre ei. Fost campion national la polo, in prezent profesor de educatie fizica si sport la International British School of Bucharest si membru de onoare al Catena Racing Team, Paul Georgescu a reusit pe 14 septembrie 2016 sa realizeze o performanta unica: sa devina cel mai rapid roman care a traversat Canalul Manecii fara costum de neopren, el inregistrand pe distanta de 54 km timpul de 13h36m (timp omologat de The Channel Swimming Association). Asta, in conditiile in care, in mod normal, distanta dintre tarmul englez si cel francez masoara aproximativ 34 km. Din cauza curentilor extrem de puternici, insa, Paul a trebuit sa inoate 20 de kilometri in plus. Tot curentii foarte puternici il oprisera din prima sa tentativa de a traversa Canalul Manecii, cu doua luni mai devreme.
Pe 14 septembrie 2016 insa, pe o vreme potrivnica, Paul Georgescu a scris istorie: nu doar ca a reusit sa doboare recordul romanesc cu aproape o ora (14h32m, in 2015), dar a realizat si cel mai bun timp al sezonului, pe distanta de 54 km. in realizarea acestei performante, Paul Georgescu a fost insotit pe durata cursei de ambarcatiunea condusa de pilotii Stuart Gleeson si Sea Leopard, observator fiind Andre Roberts. De asemenea, alaturi de el s-au aflat si antrenorul sau, Matei Giurcaneanu (profesor, antrenor la Clubul Sportiv Delfinul si Vicepresedinte al Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern), tatal sau, Eugen Georgescu, antrenor emerit de polo, Sorin Cristea, Manager Proiect English Chanell, si de tatal unui elev al sau. Acesta a fost doar inceputul.
Campionul de la Zürich
Pe 6 august 2017, Paul Georgescu consemna un nou rezultat remarcabil: castigarea maratonului acvatic de pe Lacul Zürich, din Elvetia – Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, aflat la cea de-a XXX-a editie. Avand un traseu cu o lungime de 26,4 km, aceasta competitie este supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie in ape deschise. A fost singurul roman participant la aceasta competitie, din cei 91 de inotatori inscrisi, provenind din 17 tari. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii de la categoria fara costum de neopren, asta in contextul in care apa Lacului Zürich, chiar si vara, este foarte rece. Paul Georgescu a terminat maratonul de inot al lacului Zürich in 7h11m, cu mult inaintea urmatorilor clasati – englezul Alexander Begg (7h39m) si italianul Andrea Marcato (7h43m). Competitia este organizata de Sri Chinmoy Marathon Team, dupa numele fondatorului, liderul spiritual indian, Sri Chinmoy (1931-2007). Din 1997 a fost certificata ca fiind cea mai lunga cursa din lume.
Curaj la Polul Nord
Piata Crangasi, Bucuresti. O farmacie Catena, cu angajati si pacienti. Simona Dumitrescu este un asistent de farmacie special, care visa de multa vreme sa cucereasca Polul Nord. Iar in primavara acestui an a reusit. Dar nu oricum, ci devenind vicecampioana a Maratonului de la Polul Nord 2017 – cel mai nordic maraton din lume, recunoscut de Guinness World Records! Simona Dumitrescu este membra a Catena Racing Team si prima femeie din Romania participanta la North Pole Marathon. Iar la prima ei participare a cucerit locul II la singurul maraton din lume (42.195 km) desfasurat integral pe calota glaciara, in conditii extreme de vant si temperaturi negative, cuprinse intre -15°C si -30°C.
„Sunt foarte mandra ca steagurile Romaniei si Catena Racing Team au fluturat in cel mai nordic loc al Planetei, la exact 90° latitudine nordica, deasupra lumii!” – a declarat imediat dupa cursa Simona Dumitrescu. „Multumesc tuturor colegilor si prietenilor care m-au sustinut tot timpul, multumesc pentru gandurile frumoase, urarile si incurajarile primite de pretutindeni, multumesc pentru increderea acordata si indeplinirea acestui vis!”. Performanta ei este una cu atat mai remarcabila cu cat a devansat-o pe campioana la maraton Kit Ching Yiu (Hong Kong), participanta la Campionatul Mondial de Atletism de la Beijing, din 2015, si la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016. si asta in conditiile in care Simona s-a apucat de alergat abia in urma cu 4 ani.
„Doream sa ma antrenez pentru Maratonul de la Bucuresti din 2014, lucru ce mi se parea aproape imposibil… Asa ca, intr-o buna zi, echipata de alergare, m-am dus sa alerg pe stadionul din oras (Ramnicu Valcea – n.r.). Nu imi propusesem sa fac un anumit numar de ture, doar am vrut sa vad cat ma tin picioarele… Dupa 10 ture, vazand ca mai pot, am continuat sa alerg si asa am facut 25 de ture, adica 10 km!”. Atat a alergat Simona pentru prima data, in conditiile in care, pana la 35 de ani nu alergase niciodata si nu practicase vreun sport. Asa a inceput sa alerge la fiecare sfarsit de saptamana pe stadion, adaugand de fiecare data cate 5 ture. „Am alergat 25, 30, 35, 40, 45 ture de stadion, iar la final am reusit 53 de ture, adica exact distanta unui semimaraton! Pe atunci nu aveam cum sa masor kilometrii parcursi, asa ca aveam bete de chibrit in buzunar, iar dupa fiecare tura aruncam cate unul, ca sa stiu cate ture am facut”.
Viata ca o cursa
Simona a intrerupt antrenamentele pana in mai 2014, deoarece a suferit o interventie chirurgicala. Dupa ce s-a reapucat de antrenamente, a aflat ca la Calimanesti se organizeaza un concurs de alergare montana pe muntele Cozia, pe o distanta de 30 km, cu diferenta de nivel de 1.900 m.
„Fara sa am habar ce inseamna asta, m-am gandit sa ma inscriu, ca tot era aproape de casa. Mi-amintesc ca 1 iulie a fost prima mea zi de lucru in farmacia Catena, iar pe 5 iulie am alergat la Cozia Mountain Run. Cu mari emotii m-am aliniat la start, neavand macar un echipament adecvat unei curse montane. A fost o cursa grea, lunga si foarte… dureroasa pentru mine. Am facut 5 ore, 58 de minute si, cand am ajuns la finish, am zis ca nu voi mai alerga niciodata in viata mea! Mi-a trecut insa repede, pentru ca dupa numai o luna alergam o cursa si mai lunga: un maraton montan la Cindrel, langa Sibiu”.
2017 a inceput in forta pentru Simona, care a cucerit cu echipa de stafeta feminina Catena Racing Team – formata din Simona Dumitrescu, Ioana Bercaru si Nicoleta Micu – locul II la WinterTriatlon Izvorani 2017 si a concurat la celebrul Maraton de la Barcelona, de pe 12 martie, unde a realizat un timp foarte bun (3h55m pe distanta de 44 km). Competitia care a incununat insa munca si daruirea Simonei a fost maratonul de la Polul Nord, din primavara acestui an, in care, in conditii extreme, a devenit vicecampioana mondiala. Iar povestea ei continua.
Simona Dumitrescu a primit, in cadrul Galelor Catena Racing Team pentru 2016, premiul PORTRET DE CAMPIOANa, alaturi de Constanta Gherasim Papagheorghe. si, pentru ca tot a venit vorba de una dintre cele mai inimoase membre ale Catena Racing Team, Constanta Papagheorghe, trebuie amintite si cateva dintre succesele acesteia.
A cucerit Locul I – categoria Individual Feminin – la prima editie a B2RUN – Crosul Corporatiilor – de la Bucuresti, din 2016, dupa care a alergat pentru Catena Racing Team, alaturi de peste 15.000 de concurenti la finala internationala de la Berlin, de pe Stadionul Olimpic.
A obtinut apoi locul 2 la Beach Run 2016, de la Mamaia, iar anul acesta, la RUNFEST – FOX TRAIL Half Marathon, din 28 august, a fost campioana categoriei de varsta 50-a, nivel 2, pentru distanta de 21 km.
Cerul este limita
Sa urci in ierarhia profesionala nu este un lucru usor, dar mai greu este sa urci pe cel mai inalt varf al Africii. Ioana Alexandra Hriscu Poienaru, Farmacist diriginte al unei farmacii Catena din Suceava si membra a Catena Racing Team inca de la infiintare, din 2014, a reusit performanta de a ajunge pe Uhuru Peak, cel mai inalt varf din masivul Kilimanjaro, Africa, cu altitudinea de 5.895 m. „Am explodat pur si simplu de fericire, atunci cand m-am vazut pe varf, la capatul expeditiei (…)… Am avut parte de sentimente nemaipomenite de fericire, de bucurie si de mandrie ca am reusit sa rezist si sa ajung pana pe acoperisul Africii!”, declara, emotionata, Ioana Alexandra. Farmacista Catena a cucerit mai multe medalii la diferite competitii sportive pentru culorile Catena Racing Team, concurand la probe de mountain bike si de alergare si fiind capitan al echipei de handbal Catena – filiala Iasi. „Pot spune ca am prins drag de activitatile sportive pe care clubul le desfasoara an de an si ii felicit pe cei carora le-a venit ideea infiintarii lui. Sunt mandra ca fac parte din cel mai mare si laureat club sportiv al unei companii si ca reprezint cu mandrie atat clubul, cat si Catena”, a declarat aceasta.
De pe Mont Blanc pe Kilimanjaro
Ideea escaladarii muntelui Kilimanjaro i-a venit Alexandrei in toamna anului 2016, cand, impreuna cu aproape aceiasi membri ai echipei cu care a plecat in Africa, Ioan Alexandra a participat la Tour du Mont Blanc. „La finalul celor 170 km parcursi in jurul Mont Blanc, parca ne parea rau ca se termina o astfel de vacanta, asa ca ne-am propus sa mergem pe Kilimanjaro. in 3 luni de zile ne-am hotarat! intamplarea a facut ca, in urma unei accidentari la sport, sa trebuiasca sa fiu operata in martie de o ruptura de menisc la genunchiul stang. Nu m-am descurajat, mi-am pastrat optimismul si mi-am zis ca voi face tot ce-mi sta in putinta ca sa ma refac si sa pot urca acei 5.895 m! Totul devenise o provocare si mai mare pentru mine… Am reusit ca in 5 luni sa combin sedintele de kinetoterapie si mai apoi antrenamentele la sala cu ture pe traseele montane din zona. Mai aveam de trecut o provocare: raul de altitudine… Ma intrebam mereu: oare voi fi afectata, cum va fi, ce va fi? Voi putea ajunge pana pe varf?”, isi aminteste Alexandra.
Cu aceste dileme personale in minte, a aterizat in Tanzania, tara in care se afla Muntele Kilimanjaro. Marea aventura pentru Ioana si ceilalti membri ai echipei a pornit de pe Machame Gate (1.800 m). Traseul in sine a durat 6 zile, dintre care 4 pentru urcare (dificil nu e neaparat traseul in sine, ci procesul de aclimatizare) si 2 pentru coborare. S-a dormit in corturi, fiind singura optiune pe aceasta ruta. Temerarii au avut alaturi 2 ghizi, un bucatar si 16 porteri care au ajutat ca visul sa devina realitate. Urcarea spre varf a inceput la miezul noptii. Se facea din ce in ce mai frig si se simtea oboseala, din cauza lipsei de oxigen: „Toti aveam emotii, eram nerabdatori si abia asteptam sa treaca cele 7 ore pana pe varf. Urcarea a fost extenuanta, cu ceva dureri de cap – la propriu -, a fost si frig, dar rasaritul ne-a prins pe toti cu zambetul pe buze, la Stella Point (5.739 m). Am prins puteri si ne-am grabit sa ajungem la Uhuru Peak. De acolo nici nu se vedea lumea, era un peisaj lunar, scaldat de soare stralucitor. in jur se vedeau doar norii, si aceia undeva departe… Sunt mandra ca am fluturat acolo steagul CATENA RACING TEAM si ca am trait o experienta fabuloasa care mi-a marcat viata!”.
Huascaran, venim!
Pentru anul viitor, Catena va sponsoriza o echipa de expedite a Catena Racing Team, care va merge in Peru pentru a escalada varful HUASCARAN. Atingand altitudinea de 6.770 metri, Huascaran este cel mai inalt varf din Peru si al doilea ca inaltime din America de Sud, dupa Aconcagua. Echipa, care se pregateste deja de aceasta mare expeditie, este formata din Eugen Frincu – arhivar in cadrul Grupului Fildas-Catena, Marius Gane – vicepresedinte al Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, George Stancescu – instructor escalada si Madalin Ciobanu – alpinist profesionist.
Campionatul national de handbal „Prinde aripi!”
Catena Racing Team a dezvoltat si un puternic campionat intern de handbal feminin, ajuns anul acesta la cea de-a cincea editie. Intitulat „Prinde aripi!”, campionatul de handbal reuneste zeci de echipe ale filialelor Catena, numarul acestora crescand de la un an la altul. Astfel, daca in editiile trecute se inscriau mai putin de 10 echipe, in 2017 a fost inregistrat un record de participare, cu 13 echipe: Pitesti, Bucuresti, Ploiesti, Galati, Constanta, Tulcea, Craiova, Timisoara, Sibiu, Brasov, Iasi, Satu Mare si Zona Sud. Dupa meciuri senzationale, demne de Prima Liga profesionista, editia a V-a a fost castigata de echipa Catena Pitesti – gazda evenimentului – Liga I, respectiv Catena Satu Mare – Liga a II-a. Golgheterul editiei a fost Delia Radu (Constanta), iar cel mai bun portar a fost desemnata Monica Craciun (Pitesti).
Sursa: Ziarul Financiar